ChestFest je odgođen, ali tu je chestershock!

Zbog više sile morali smo otkazati dugoočekivani i još duže pripremani ChestFest. No naše srce ne bi se smirilo i ne bismo imali obraza da nismo organizirali nešto umjesto ChestFesta! Zato smo, da nastavimo dobru tradiciju revolucije Pravovjerja, odlučili u ova neobična vremena donijeti vam prvi 

ChesterShock svibanj 2020. i onkraj 

pod (nevjerojatnim) geslom:

 „Samo živa stvar pliva protiv struje

Danas, kada smo odvojeni jedni od drugih i lako se uljuljamo u status quo situaciju, kad je naizgled sav život stao, mi vas uz paradoksalna predavanja želimo prodrmati kao što vas nitko do sada nije prodrmao i probuditi u vama, kad sve ovo prođe, prave plivače protiv struje. 

Stoga u izravnom prijenosu na našoj youtube stranici Gilbert Keith Chesterton od 19 sati pratite nikad čuta (da, tako se kaže) izlaganja i razgovore sa zanimljivim gostima:

7.5. Dale Ahlquist – Ima li život smisla nakon korone? Snimku predavanja pogledajte ovdje

14.5. Joseph Pearce i Joe Grabowski – Mi imamo rješenje za sve probleme - Welcome to Distributism. Snimku predavanja pogledajte ovdje.

18.5. Camille Dalmas – Izrasti malen – ekologija trave G. K. Chestertona. Snimku predavanja pogledajte ovdje.

21.5. don Damir Stojić – Doba korone - Kontraceptivna kultura na vrhuncu? Snimku predavanja pogledajte ovdje

28.5. fr. Leo Patalinghug – Marija – autentični znak ljepote i ravnoteže

Za sve dodatne informacije, poveznice za prijenose uživo, pratite našu facebook stranicu te gilbert.hr.

NAPOMENA: sva predavanja bit će na engleskom osim predavanja don Damira Stojića.

Sponzor događaja je benediktinsko pivo Nursia, a za vrijeme trajanja ChesterShocka pripremili smo i posebne poklone za naše donatore!

Naši predavači: 

Dale Ahlquist predsjednik je Društva G. K. Chestertona i jedan od najzaslužnijih ljudi za popularizaciju Chestertonove misli u posljednjih nekoliko desetljeća. Za najpoznatiju američku katoličku televiziju EWTN snimio je preko sedamdeset emisija pod nazivom Apostol zdravog razuma u kojima je gledateljima predstavljao Chestertonovu misao u kontekstu brojnih aktualnih pitanja. Zbog toga ga se opravdano smatra vodećim svjetskim čestertonijancem.

Joseph Pearce je najpopularniji katolički biograf današnjice. Osim Chestertonove biografije, pisao je i o životima brojnih popularnih pisaca poput J. R. R. Tolkiena, H. Belloca, Oscara Wildea, Aleksandra Solženjicina, C. S. Lewisa te mnogih drugih. Njegove tekstove možete čitati na portalima The Imaginative Conservative te National Catholic Register, a njegovu životnu priču o putu od fanatičnog skinheada do obraćenja možete čitati i u hrvatskom prijevodu. Poznat je i po dva neuspjela pokušaja dolaska u Hrvatsku koja su spriječili aviokompanije (prošle godine) i koronavirus (ove godine).

Joe Grabowski diplomirao je englesku književnost na Marquette University gdje je neko vrijeme radio kao asistent. Danas je izvršni direktor Međunarodne organizacije za obitelj. Područja interesa su mu socijalni nauk Crkve te distributizam, o čemu je govorio i polaznicima naše Leteće škole. 

Camille Dalmas je novinar, jedanod urednika časopisa za cjelovitu ekologiju Limite te autor knjige eseja o Chestertonu pod nazivom „Paradoks: G. K. Chesterton“. Područja interesa Camillea Dalmasa su cjelovita ekologija i socijalni nauk Crkve.

Don Damir Stojić je… Njega ne treba posebno predstavljati. Samo ćemo reći da ga mediji vole.

vlč. Leo Patalinghug je svećenik, član zajednice posvećenog života Voluntas Dei (Volja Božja). Osnivač je apostolskog pokreta Grace Before Meals koji promiče osnaživanje obiteljskog zajedništva oko zajedničkog stola. Nagrađivani je pisac, predavač i voditelj EWTN-ove emisije „Recepti oca Lea“Ukratko, mogli bismo reći da je kombinacija Jamiea Olivera i biskupa Roberta Barrona.

Hrvatski čestertonijanski klub

Ružmarinka 23
10000 Zagreb, Hrvatska

Newsletter

Social

HRVATSKI ČESTERTONIJANSKI KLUB