Sljedeći tjedan na ChesterShocku: Camille Dalmas i Damir Stojić

Sljedeći tjedan nas u sklopu ChesterShocka od 19h sati na našem YouTube kanalu, očekuju čak dva poticajna predavanja:

- u ponedjeljak (18.5.) smo s Camilleom Dalmasom;

- a u četvrtka (21.5.) s don Damirom Stojićem.

Camille Dalmas je francuski novinar koji trenutačno radi u Rimu te je jedan od urednika časopisa za cjelovitu ekologiju Limite. Uz to je autor knjige eseja o Chestertonu pod nazivom „Paradoks: G. K. Chesterton“.

Njegova su područja interesa cjelovita ekologija i socijalni nauk Crkve, stoga će u ponedjeljak govoriti o paradoksalnoj i više nego aktualnoj temi „Izrasti malen - ekologija trave G. K. Chestertona“. Dakle, zajamčeno je ne samo zanimljivo, već i vrlo poticajno izlaganje.

U četvrtak nas, pak, očekuje još jedna poslastica jer je naš gost don Damir Stojić koji je… Pa, njega ne treba posebno predstavljati. Samo ćemo reći da ga mediji vole.

Don Damir govorit će o vrlo aktualnoj i izazovnoj temi naslovljenoj „Doba korone - Kontraceptivna kultura na vrhuncu?“ u kojoj će progovoriti o pitanju živimo li u vremenu kad je strah od života i drugog čovjeka na svom vrhuncu. 

Nakon svakog predavanja uslijedit će kratki razgovor moderatora s predavačima te zatim odgovori na vaša pitanja koja ćete moći postaviti u komentarima. 

Ponovimo:

  • predavanja počinju u 19 sati, a možete ih pratiti putem našeg YouTube kanala na kojem ćete moći ostaviti i vaša pitanja,
  • predavanja o ekologiji s naših ChestFestova možete pogledati ovdje i ovdje, a kako plivati protiv kulturne struje pogledajte ovdje, 
  • prvo predavanje Dalea Ahlquista u sklopu ChesterShocka pogledajte ovdje, a drugo predavanje Josepha Pearcea i Joea Grabowskog pogledajte ovdje.

Hrvatski čestertonijanski klub

Ružmarinka 23
10000 Zagreb, Hrvatska

Newsletter

Social

HRVATSKI ČESTERTONIJANSKI KLUB