Aktivnosti

ChestFest

Festival posvećen Gilbertu Keithu Chestertonu ili ChestFest je u izvornom smislu te riječi proslava čestertonijanskog svjetonazora i načina života koja okuplja ljubitelje i poznavatelje Chestertonove misli iz cijelog svijeta.

Festival je do sad održan dva puta, ali se na tome ne namjeravamo zaustaviti!

Cilj nam je proširiti čestertonijansku duhovnu revoluciju, izgraditi zajednicu okupljene oko istih ideala te postepeno graditi autentičnu i životvornu kulturu.

Smatramo da Chestertonova djela odišu duhom koji potiče na zaokret u životu i koji upućuje na dublji smisao postojanja, što je u ovom povijesnom trenutku posebno važno za obnovu cijelog društva.

ChestFest je stoga proslava života kojom želimo poručiti da najveću radost u životu predstavlja život i borba za sve dobro, istinito i lijepo.

Leteća škola

Leteća škola je dvosemestralni projekt kojim želimo prije svega ispuniti misaonu i praktičnu prazninu u našoj kulturi s cjelovitim nazorom i djelatnim naukom.

U tom pogledu, geslo škole glasi „Otium. Communitas. Sanctitas.“ (Dokolica. Zajedništvo. Svetost.) jer smatramo da uz istinsko znanje i spoznaju stupamo u zajedništvo s drugima te izgrađujemo širu i užu zajednicu u kojoj i po kojoj ostvarujemo svoj konačni poziv, a to je svetost.

Kurikul škole sastoji se od dva semestra - „Put čuđenja – tečaj cjelovitog mišljenja“ i „Tri hektra i krava – mali tečaj socijalnog nauka Crkve“ - a koji su podijeljeni na 12 i 8 cjelina.

Hrvatski čestertonijanski klub

Ružmarinka 23
10000 Zagreb, Hrvatska

Newsletter

Social

HRVATSKI ČESTERTONIJANSKI KLUB