ChestFest vol. 5

Povodom 150. rođendana Gilberta Keitha Chestertona, Hrvatski čestertonijanski klub 25. svibnja u dvorani Vijenac Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu s početkom u 10:30 sati organizira peti po redu Chestertonov festival.

Za geslo #ChestFest-a uzeta je Chestertonova misao kako su „rođendani proslava ideje života“ jer da ljudi nisu cijenili ovaj naš život kao predivan i vrijedan, „nikada uopće ne bi slavili svoje rođendane.”

Od predavača kao najzvučnije ime ističemo Matta Fradda, vjerojatno najpoznatijeg katoličkog podcastera i voditelja iznimno popularne emisije „Pints with Aquinas“. Na Festu će se također priduržiti i: pro-life aktivist Stuart McCullough iz „The Catholic G. K. Chesterton Societyja“ koji će između ostalog posvjedočiti kako se po zagovoru G. K. Chestetona zatvorila barem jedna klinika za pobačaje u Engleskoj; Albert Bikaj, povjesničar i savjetnik zamjenika premjera Crne Gore; Valentino Findrik iz instituta IKRA, koji će govoriti logoterapijskim elementima u Chestertonovim djelima; te Nikola Bolšec, profesor filozofije, znanstvenik, pisac za djecu i dugogodišnji predsjednik Hrvatskog čestertonijanskog kluba.

Kratke životopise predavača te naslove i sadržaj njihovih tema podrobnije ćemo donijeti u narednim tjednima na našoj web stranici te na našim društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.

Također bismo napomenuli kako ćete na Festivalu imati priliku nabaviti majice i knjige u izdanju HČK-a Česternicije i Apostol Zdravog Razuma te prigodna izdanja nakladničke kuće Verbum.

Ulaz na ChestFest vol. 5 je slobodan. Vidimo se!

Želite podržati ChestFest i rad Kluba? Podrži nas i plati Gilbertu pivo.

Hrvatski čestertonijanski klub

Albert Bikaj, chesterton, ChestFest, hčk, Matt Fradd, Nikola Bolšec, Pints With Aquinas, Rođendan, Stuart McCullough, Valentino Findrik

Hrvatski čestertonijanski klub

Ružmarinka 23
10000 Zagreb, Hrvatska

Newsletter

Social

HRVATSKI ČESTERTONIJANSKI KLUB