NOVA KNJIGA – Apostol Zdravog Razuma

Hrvatski čestertonijanski klub objavio je knjigu Dale Ahlquista Apostol Zdravog Razuma!

Dale Ahlquist, vjerojatno najveći živući poznavatelj života i djela Gilberta Keitha Chestertona, predsjednik je The Society of Gilbert Keith Chesterton, producent i voditelj EWTN-ove televizijske emisije G. K. Chesterton: Apostol zdravog razuma te urednik časopisa Gilbert. Autor je pet knjiga o Chestertonu te je uredio njih još dvanaest. Kao poznati predavač i govornik, Ahlquist je održao preko 700 predavanja na raznim institucijama, školama i sveučilištima među kojima se poglavito ističu: Yale, Columbia, Cornell, Notre Dame, Oxford. Također je suutemeljitelj klasične srednje škole Chesterton Academy, prva iz mreže Chesterton Schools Network, koju danas čini preko 50 škola diljem svijeta.

Ovaj uvod u Chestertona sažima njegovu misao, objašnjava njegov pogled na vjeru i svijet, Boga i čovjeka te rasvjetljava tajnu života na zemlji obrađujući njegova zaglavna djela. Premda je nastala na temelju prve sezone istoimene televizijske serije, koja se u Hrvatskoj prikazuje na Laudato televiziji, Apostol Zdravog Razuma nesumnjivo pripada književnim djelima koja Chestertona portretiraju s najljepšim umijećem, zbog čega ono prednjači pred svim sličnim djelima. Njezina rječitost i ljupkost, dubina i širina s kojom nam donosi GKC-a, nagnat će vas da se možda po prvi puta zaljubite u njega ili da ga sagledate u novom svjetlu.

Zaključno, predsjednik Hrvatskog čestertonijanskog kluba i prevoditelj Ahlquistove knjige Nikola Bolšec, rekao je da “Ako će vas nešto zapaliti za nevjerojatnog i neponovljivog G. K. Chestertona, onda je to knjiga G. K. Chesterton – Apostol Zdravog Razuma!”

Knjiga će se moći nabaviti po prigodnoj festivalskoj cijeni na predstojećem Tolkienovom ChestFest-u!

HČK

Apostol Zdravog Razuma, chesterton, dale ahlquist

Hrvatski čestertonijanski klub

Ružmarinka 23
10000 Zagreb, Hrvatska

Newsletter

Social

HRVATSKI ČESTERTONIJANSKI KLUB