Preminuo Aidan Mackey, praotac svih čestertonijanaca

S dubokom žalošću javljamo vijest koju smo primili da je danas u zoru, 4. svibnja 2024. godine, u 102. godini života preminuo Aidan Mackey, najveći čestertonijanac i veliki prijatelj našega Hrvatskog čestertonijanskog kluba.

Pratili smo ga molitvama posljednjih nekoliko dana kao i njegove kćeri koje su bdjele uz njega.  Preminuo je u miru, pomiren s Gospodinom, na prvu subotu u svibnju, Marijinom mjesecu.  Vjerujemo da je sada s Chestertonom pred Gospodinom.

Ostaju nam lijepa sjećanja i zahvalnost na naše prijateljevanje s njime kroz korespondenciju i naše posjete, na njegov vedar duh i čestertonijanski entuzijazam. Bio nam je prijatelj i dobrotvor, potpora i poticaj u našim klupskim nastojanjima. Zadužio nas je svojim primjerom i povjerenjem.

Među čestertonijancima u svijetu bio je poznat kao naš “djed Aidan” a svakako ga možemo smatrati praocem svih čestertonijanaca. Čitava naša čestertonijanska priča ne bi izgledala isto bez njega.

Na trećem ChestFestu jedno predavanje posvetili smo njemu.

Izražavamo našu duboku sućut njegovoj obitelji i svim čestertonijancima.

Dragi Aidane, neka ti je laka engleska gruda i  vječnim mirom neka te nagradi Vječni čovjek, naš Gospodin Isus Krist. Počivaj u miru.

Tvoj,

Hrvatski čestertonijanski klub

Aidan Mackey, chesterton

Hrvatski čestertonijanski klub

Ružmarinka 23
10000 Zagreb, Hrvatska

Newsletter

Social

HRVATSKI ČESTERTONIJANSKI KLUB