Sastanak Kluba i Aidanov rođendan

Hrvatski čestertonijanski klub održao je još jedan u nizu svojih redovitih susreta u četvrtak, 08. 10. 2020., u pivnici Veliki Tolk na zagrebačkom Kaptolu s početkom u 19.30 sati. Klub se na tom mjestu sastaje svaka tri tjedna kako bi raspravljao o idejama i temama koje se provlače djelima (esejima, pričama itd.) Gilberta Keitha Chestertona.

Ovo okupljanje imalo je jednu dodatnu posebnost, a to je činjenica da je Aidan Mackey (London), osnivač engleskog čestertonijanskog društva, nedavno proslavio 98. rođendan, stoga su članovi kluba odlučili ovom prilikom zajednički čestitati mu. Aidan je veliki prijatelj našega kluba, sponzor i podržavatelj koji prati njegovo djelovanje i nastojanja. Predsjednik kluba, Nikola Bolšec, održao je kratki govor u kojem je istaknuo značaj Aidana Mackeyja za širenje i upoznavanje Chestertonovih djela i stvaralaštva na globalnoj razini, a tako i za HČK. Njemu u čast članovi kluba nazdravili su i pojeli tortu te napravili zajedničku fotografiju koja je poslana Aidanu u čestitci.

Nakon zajedničkog gošćenja nastavili smo s raspravama na teme dvaju eseja iz Chesteronove knjige “Veličanstvene sitnice” (Tremendous Trifles). Prisutni su razmjenjivali opservacije, pitanja i zaključke u prijateljskoj atmosferi, kako je to već ustaljena praksa na našim susretima. Po završetku susreta, obogaćeni analiziranom Chestertonovom dubinom misli i originalnosti vratismo se u svoju svakodnevicu.

Dalibor Stojisavljević

 

Želiš pomoći u promicanju Chestertona? Podrži nas i plati Gilbertu pivo.

Hrvatski čestertonijanski klub

Ružmarinka 23
10000 Zagreb, Hrvatska

Newsletter

Social

HRVATSKI ČESTERTONIJANSKI KLUB