Posebno izdanje Chestreton Reviewa posvećeno Hrvatskoj

Nova godina kreće s jednom lijepom i značajnom vijesti za sve hrvatske čestertonijance: stiglo je najnovije izdanje Chesterton Reviewa i ono je posvećeno Hrvatskoj!

Chesterton Review najstariji je čestertonijanski časopis koji izlazi još od 1974. godine. Izdavač je časopisa Chesterton Institute for Faith & Culture (Čestertonijanski institut za vjeru i kulturu) koji djeluje pri sveučilištu Seton Hall. Predstavnici instituta prvi su put posjetili Hrvatsku još ratne 1993. godine, a 2019. godine ponovili su posjet organiziravši na Hrvatskom katoličkom sveučilištu konferenciju naziva „Croatia in modern world - a Chestertonian view“ (Hrvatska u modernom svijetu - čestertonijanski pogled) u suradnji s Hrvatskim čestertonijanskim klubom.

U ovom posebnom izdanju Chesterton Reviewa nalaze se, između ostaloga, izlaganja s navedene konferencije koja su održali Dermot Quinn, Stjepo Bartulica i Ivo Džeba. Unutra je i kratka priča o nastanku i razvoju Hrvatskog čestertonijanskog kluba, kao i brojni osvrti i doprinosi drugih čestertonijanaca iz cijeloga svijeta.

Ponosni smo što smo kao klub mogli doprinijeti ovom izdanju i veselimo se daljnjoj suradnji s našim prijateljima iz  Amerike.

Hrvatski čestertonijanski klub

Hrvatski čestertonijanski klub

Ružmarinka 23
10000 Zagreb, Hrvatska

Newsletter

Social

HRVATSKI ČESTERTONIJANSKI KLUB