Drugi pjesnički anti-natječaj - Imamo pobjednike!

Naš anti-natječaj započeo je dok smo još mogli sanjati o tome kako ćemo pobjednicima moći stisnuti ruku i srdačno ih izljubiti, dok smo se još nadali roštilju za Praznik rada i zajedničkom gledanju Hrvatske u Euru 2020... Nažalost, sve je to sad otkazano.

Nasreću, sir nije otkazan i nije nam ga nedostajalo! A nije ga nedostajalo ni u vašim pjesmama, čudnovatijima od kljunaša, pa čak i od zgoda šegrta Hlapića. 

Naš uhljebnički ili, s obzirom na količine pojedenog sira, bolje rečeno, usireni žiri kojeg su činili Ema Botica, Lucija Ćorić i Ivan Dadić, nije imao lak zadatak. Vaše su nas pjesme zarazile i potresle, više od korone i jače od potresa. Nakon dugog vijećanja, dva ementalera, sedam gorgonzola, tri mozzarelle i pet camemberta kasnije, žiri je izabrao pjesme kojima se najviše začudio. 

Spremni? Odrežite komadić sira i duuuuuboko udahnite... 

 

*****

 

Prva tri mjesta na Drugom pjesničkom anti-natječaju Hrvatskog čestertonijanskog kluba odnijeli su: 

  1. nagrada ide za pjesmu Čovjek Dominika Tomića
  2. nagrada ide za pjesmu Kada lađom krenem put Helade Davora Stipana
  3. nagrada ide za pjesmu Pjesnici featuring the spirit of A. B. Šimić and some cheese Denisa Peričića 

Posebno pohvaljujemo i parmezanom nazdravljamo i autorima sljedećih pet pjesama: 

Mrka soba Ante Katavića, Čudo života Ivne Ivanković, Poslije mene Ivane Norac, Peneti u cvatu Josipa Rončevića te Život Jelke Predragović.

Čestitamo pobjednicima, pohvaljenima, ali i svima vama koji ste sudjelovali u Anti-natječaju (jer nije bilo pjesme koja nas nije začudila)! Vaše pjesme privukle su nas zvukom, svojim pjevom, svojim smijehom, svojom tugom. Doslovno smo čitajući vaše tvorevine iskapili vaše osjećaje i dojmove zbog čega je naša svakodnevica itekako obogaćena. Bio je to trijumf poezije!

Uzimajući u obzir situaciju, o ceremoniji dodjele nagrada naknadno ćemo vas obavijestiti ovdje i/ili preko naše facebook stranice. 

Čitamo se dogodine, do trećeg anti-natječaja! Tko zna o čemu i u kojem vremenu... Možda, u posljednjem.

 

Vaš usireni žiri Ema Botica, Lucija Ćorić i Ivan Dadić

Hrvatski čestertonijanski klub

Ružmarinka 23
10000 Zagreb, Hrvatska

Newsletter

Social

HRVATSKI ČESTERTONIJANSKI KLUB